Produkty lokalne zamknięte w słoikach – najlepsze zupy

Produkty lokalne zamknięte w słoikach – najlepsze zupy

23 maja, 2021 0 przez Tomasz Kozłowski

Zupa to jedna z ulubionych dań Polaków i najważniejszych potraw polskiej kuchni – chyba nikt nie wyobraża sobie uroczystego ani czasem codziennego obiadu bez talerza ciepłego wywaru. Jeśli jednak jest inaczej i ktoś nie je zup, dużo traci, są one bowiem niezwykle dobre dla zdrowia. Które z nich są najlepsze i dlaczego warto je jeść?

Dlaczego warto jeść zupy?

Zupy są przede wszystkim smaczne, a ten argument trudno podważyć. Dodatkowo są one bogate w witaminy i minerały, co w obecnych, zabieganych czasach może łatwo pomóc zachować odpowiednio zbilansowaną dietę. Jest to łatwy sposób na wprowadzenie kolejnej porcji warzyw do swojego jadłospisu. Obróbka termiczna nie wpływa raczej negatywnie na ich wartości odżywcze, a czasem nawet pomaga je wyzwolić. Gotowane warzywa są dodatkowo lekkostrawne i nie przyczynią się do kłopotów żołądkowych. W zupie łączymy zwykle różne składniki – mięso, warzywa, węglowodany i tłuszcze, dzięki czemu jest ona źródłem niezbędnych i dobrze przyswajalnych składników odżywczych z każdej kategorii. Zupy to również znakomity pomysł, jeśli marzymy o pozbyciu się zbędnych kilogramów. Możemy je z powodzeniem wprowadzić do swojego życia w ramach diety odchudzającej. Gorące zupy świetnie rozgrzewają, dlatego powinny często gościć na naszych stołach w chłodne miesiące. Gdy znajduje się w nich dużo warzyw, w tym czosnek i cebula, dodatkowo wzmacniają organizm i wspierają układ odpornościowy, który jest teraz niezwykle ważny.

Czy warto kupować gotowe zupy?

Mimo niezwykłej ilości zalet zup, nie zawsze posiadamy wystarczająco czasu, ochoty, ale też umiejętności, żeby samodzielnie je przygotować. Gotowe posiłki natomiast często kojarzą nam się z niezdrowymi, tuczącymi daniami z ogromną ilością konserwantów. Zwykle okazuje się to prawdą, jednak można również z łatwością znaleźć pyszne i zdrowe opcje, a ich przykładem są dania gotowe w słoikach. Właśnie takie produkty najlepszej jakości oferują Delikatesy Magdy Gessler. W ich asortymencie można znaleźć przeróżne zupy w słoikach, a do ich przygotowania używane są wyłącznie najświeższe, lokalne produkty. Chyba każdy skusiłby się na przykład, nie tylko od święta, na przepyszny żur na prawdziwkach. Jest on, jak wszystkie inne potrawy, przygotowany przez szefa kuchni restauracji U Fukiera pod czujnym okiem Magdy Gessler. Bulion wołowo-warzywny, wędzone żeberka, domowy zakwas, grzyby i wiejska śmietana – żur z takich składników zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienie. Zupy w słoikach można dostać w wielu smakach, więc każdy na pewno znajdzie coś dla siebie.